BKF Midt kurser 2024

Kursus: Ægyptisk Fajance

Ægyptisk Fajance er en 6.000 år gammel teknik udviklet i Mesopotamien og Ægypten. En selvglaserende pasta bestående af kvarts, kridt, soda og farvende oxyder. En bastard/mellemting mellem glas, glasur og ler. Resultatet er dybe, intense farver i alle mulige turkise nuancer. Kurset vil indeholde en gennemgang af teknikken – og af de forskellige typer af opskrifter der findes.  Fajancen fremstår før brænding, som en blød pasta, dvs. at den ikke er umiddelbart plastisk / formbar som ler. Derfor anvendes forme fremstillet fx i ler og silikone. Kursisterne vil dermed også få en introduktion til både at lave forme i ler, at kvætse – og i en ny og meget billig støbeteknik, hvor man kan lave forme med en blanding af sanitets-silikone og majsmel. Desuden vil der blive mulighed for at eksperimentere skulpturelt, med at inkorporere andre ildfaste materialer i arbejdet med pastaen/fajancen. 

Sted 

Kurset afholdes på Den kunstnerdrevne Værkstedsplads Huggeormen, der ligger bag Godsbanen i Aarhus. Thomas Koppelsgade 19, 8000C. Huggeormen  

Underviser  

Birthe Morberg er uddannet keramiker fra Århus Kunstakademi, og har meget stor viden og erfaring med eksperimenter indenfor keramiske processer, kemi og glasur. 

Varighed: 3 dage, 20 timer 

Pris inklusiv materialer til forme og fajance og brænding: 

1.220 kr. – for medlemmer af BKF er prisen 1.020 kr

Tilmelding: mette_14s@hotmail.com  

Kursusforløb 

Søndag 2. juni Kl. 10-18  Intro til teknik/metode/ proces.  Indføring i forskellige muligheder mht. teknik, kemi og opskrifter.  Intro til en ny, nem og billig form for silikone støbning. Produktion af forme og prøver. Fremstilling af forskellige typer af pasta/fajance. De færdige emner skal hvile i ca. 4 dage før de brændes i ovnen. 8 timer 
Søndag  9. juni Kl. 10-18 Resultaterne fra første brænding studeres. Introduktion/mulighed for at kombinere fajancen med andre (ildfaste) elementer som fx metal. Silikone støbning og produktion af nye forme og prøver. Der blandes nye portioner af forskellige typer af pasta/fajance. Emnerne brændes i ovnen inden 3. mødegang. 8 timer 
Onsdag  19. juni  Kl. 17-21   Ovnen tømmes, emner studeres, resultater sammenlignes, dokumenteres og diskuteres. 4 timer 

Kursus i Madmapper

Dette kursus er for dig, der er udøvende billedkunstner, arbejder med videoværker og ønsker at kunne projicere på andet og mere end skærme. Du vil få en introduktion og viden om mulighederne for arbejdet med videoprojektion og videomapping.

Mandag den 24. juni 2024 kl. 9-15.30 / Introduktion til produktion af videomateriale til fremvisning på alternative flader.
Den første kursusdag introduceres du til arbejdet med at skabe kunstnerisk videomateriale med henblik på at projicere på andre materialer end monitorer og skærme. Du vil få en grundlæggende forståelse af kamera og optagelse, og brugen af farver og dynamik i forbindelse med optagelsen og den efterfølgende redigering med tanke på slutproduktet. Vi vil også tale om de omgivelser, man kan projicere/fremvise i og hvilken flader, man kan projicere på.

Onsdag den 26. juni 2024 kl. 9-15.30 / Videomapping, introduktion til projektion på flader og objekter.
Anden kursusdagen vil du få en introduktion til videomapping, som er manipulation af videomateriale på fysiske flader/objekter. Du vil få en grundforståelse af de mange problemstillinger og forhold, som man skal forholde sig til i forbindelse med videomapping af uregelmæssige former og alternative flader, og hvordan du gennem forståelse af programmet MadMapper kan omsætte dem til kreative muligheder. 
Vi arbejder med udgangspunkt i softwaret MadMapper. Deltagere bedes medbringe egen bærbar computer med den gratis demo-version af MadMapper installeret. 
https://madmapper.com/madmapper/software

Underviser
Den norske billedkunstner Christoffer Brekne har stor erfaring med videoproduktion og produktion af reklamer for teatre og scenekompagnier, samt arbejdet som filmfotograf og klipper på prisvindende dansefilm. Christoffer har samarbejdet med flere installationskunstnere omkring deres værker, som f.eks. videodesignet til Noelia Mora Solvez’ ‘Birds’, som nu er en del af samlingen på ARoS, Aarhus Kunstmuseum.
Med erfaring med de fleste kamerasystemer til videoproduktion har Christoffer Brekne et bredt kendskab til lys til kamera og scene. Han har også arbejdet og filmet i næsten alle tænkelige situationer og tilstande og har know-how til at fange de nødvendige billeder under selv svære forhold. https://www.chrisbrekne.com/

Pris 900kr for medlemmer af BKF, ikke medlemmer 1100kr. Skriv på info@aaka.dk ved tilmelding med BKF-rabat. Tilmeldingsfrist 1. juni 2024.
Kurset er arrangeret af BKF Midtjylland og Århus Kunstakademi.

Undervisningssted:
Århus Kunstakademi
Vestergade 29
8000 Aarhus C
Foredragssal, A-1-3

Kursus i Performance og Skulptur – dato udmeldes senere.

Afholdte kurser i 2024:

Skulpturelle emner i ler – 3 dages kursus

Mulighed for at arbejde med større formater i ler, samt at eksperimentere med mange forskellige keramiske teknikker og overfladebehandlinger som fx begitninger, glasur, oxyder, dekorationsfarver, sgrafitto, mm.

Hvornår: Den 14. januar, den 27. og 28. januar – alle dage kl. 10-16.

Hvor: Godsbanen, Aarhus C.

Underviser: Mette Skriver

Tilmelding til mette_14s@hotmail.com senest 14. december.

Pris 1.650.- kr.
Pris for medlemmer af BKF 1.400.- kr.