Kurser 2020

Grundet corona situationen bliver vi desværre nødt til at udskyde datoen for ‘Intro til sten’ kurset i Huggeormen. 
Det er meget beklageligt at vi igen skal ændre det planlagte tidspunkt og frustrerende ikke at kunne give jer en ny dato. 
Men da vi ikke kan være sikre på at det er risikofrit, kan vi ikke gøre andet. Det er ikke optimalt at undervise, dele maskiner og værktøj. Og overholde afstandskrav og afspritnings regler 
Så jeg beklager meget! Når jeg ved noget nærmere får i besked. Og så håber vi at i kan være med, når vi finder en ny dato. 
Alt det bedste. Vh. 
Freja Niemann Lundrup Freja.lundrup@gmail.com

”INTRO TIL STEN ” 19. og 20. september begge dage kl. 10 – 16 er aflyst
En grundlæggende introduktion til arbejdet med sten, gennemgang af de mange typer af sten og deres egenskaber/muligheder.
Et godt fundament for at kunne vælge og tænke i sten – fx i forbindelse med udsmykninger og/eller selvstændigt arbejde.
Man får mulighed for at prøve kræfter med både forskellige typer af sten og værktøj, samt teknikker og overfladebehandlinger.
Undervisningen varetages af stenhuggermester Filip Møller fra Horsens og billedhugger Freja Niemann Lundrup.

Sted
Kurset foregår ved den nye fælles skulpturværkstedsplads for billedkunstnere i Aarhus kaldet HUGGEORMEN, og efter kurset er det muligt for deltagerne evt. at fortsætte arbejdet og anvende værkstedets faciliteter.
Varighed:  2 dage á 6 timer.
Tidspunkt:  19.-20. september
Tilmelding og spørgsmål til: freja.lundrup@gmail.com  
Pris:  For BKF medlemmer 1.900 kr.
ikke-BKF medlemmer 2.400 kr.
Prisen inklusiv materialer
tilmelding senest 17. august 2020

Raku
Raku er en kunstart der udspringer af Zen-buddhismen, ligesom eksempelvis også de japanske stenhaver, bonsai, ikebana og haiku-digtningen gør. Zen og Raku bygger på en stærk og anderledes opfattelse af skønhed, natur og tilfældigheder. Raku’en er rå og klodset, afspejler materialet, processen – og naturen.
I Rakuen søger man materialets iboende skønhed og ufuldstændighedens uhåndgribelige charme. Raku bidrager med en umiddelbar og enkel forståelse af keramikkens væsen og processer.
Dag 1. Introduktion til raku-processen, og praktikken omkring tørring, forglødning og glasering af emnerne. Intro til forskellige keramiske teknikker: såsom plade-, kvætse- og pølse-teknik.
I ugen mellem de to kursusdage, tørres og forglødes tingene, så de er klar til den udendørs brænding i rakuovnen på dag 2.
Dag 2. Selve den spændende og dramatiske brænding foregår udendørs i en gasfyret ovn. Normalt tager glasurbrændinger i den elektriske ovn to døgn – men her kan man følge hele processen direkte, og selve brændingen varer kun ca. 20 min. Herefter placeres tingene i savsmuld, og der sker en iltreduktion, som er med til at danne de smukke og fascinerende krakeleringer og glasureffekter, som er rakuens kendetegn. 
Tidspunkt: fredag 1. maj og fredag 15. maj, begge dage kl. 14-20.
Tilmelding senest 15. april 2020
Sted: 
Dag 1. Formværkstedet på Godsbanen
Dag 2. Ved Huggeormen, en skulpturværkstedsplads i Den Grønne Kile bag Godsbanen.
Underviser: Mette Skriver, er uddannet på Det Jyske Kunstakademi, arbejder med keramik/skulptur og har undervist i Raku igennem mange år på Den Skandinaviske Designhøjskole. Tidligere ansat på Formværkstedet på Godsbanen i Aarhus. www.mettekskriver.com
Pris:  For BKF medlemmer 800 kr., 1.200 kr. for ikke-BKF medlemmer. Prisen er inklusiv materialer: 8 kg ler, forglødning, glasurer, rakubrænding, gas, savsmuld mm.
Tilmelding: info@bkf-midtjylland.dk  

”STØBNING OG GLASERING AF KERAMISK BETON”
kursus med Anja Bache, mere info senere.
Anja Margrethe Bache
mail@anjabache.com
www.anjabache.com

Mixed Media Installation artist
Invited Professor
Academy of Craft and Design
Department of ceramic art
Gothenburg University
MFA the Royal Danish Academy of Fine Arts
School of Visual Arts
PhD Architecture
Master of Science Engineer