BKF Midt Kurser 2021

Oktober 2021

Oktober i sten
Tid Lørdag d. 2. okt. kl. 10 – 16
og torsdagene d. 7. – 14. – 21. og 28. okt. kl. 16 – 20
Skulpturværkstedspladsen HUGGEORMEN


Kurset er en mulighed for at bruge den til tider lidt anonyme oktober måned, til at lære, at bruge de grundlæggende værktøjer, der bruges i arbejdet med sten og samtidig udforske nye muligheder. I løbet af de 5 arbejdsdage er der tid til at nå igennem forskellige faser fra den grove tilformning til den finere efterbehandling. Der vil være individuel vejledning i værktøjer og metoder tilpasset de enkelte projekter. Fokus vil være på kalksten. De teknikker man lærer her kan let overføres til sandsten og marmor.
Der bliver arbejdet med hammere, forskellige typer mejsler, raspe, vinkelslibere med forskellige klinger og ligesliber. Det er også muligt at arbejde med lufthammer og dremmel. Da det er en kold måned vil der blive tilberedt et hurtigt varmt, sandsynligvis italiensk inspireret måltid på hverdagsaftnerne.
Undervisningen varetages af Mikkel Holm Torp der går på det Jydske Kunstakademi, er faglært Stenhugger fra Raadvad stenhuggeri og har en bachelor i billedhuggeri fra Accademia di Belle Arti di Carrara i Italien. Han har de sidste 3 år undervist i billedhuggeri på Salzburg Summer Academy i Østrig.

Tid Lørdag d. 2 okt. Kl. 10-16 og torsdagene d. 7, 14, 21, 28 okt. Kl. 16 – 20

Sted Skulpturværkstedspladsen HUGGEORMEN.
Efter kurset er det muligt evt. at leje sig ind hos Huggeormen, og fortsætte arbejdet. Nærmeste adresse er P. Hiort-Lorenzens Vej 19 A-D.

Pris (inklusiv materialer): 1.125 kr. for ikke medlemmer af BKF,
og for BKF medlemmer 900 kr.
Kurset er støttet af BKF’s Udvalg til Fordeling af Kulturelle Midler
samt Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje/Salling Fondenes genstartspulje.

Tilmelding: mikkelhtorp@gmail.com

Varighed:  1 dag á 6 timer 4 dage af 3 timer. Deltagere: 8 personer

Forløb

Dag 1.Formiddag: Hver får sin huggeplads og sten. Introduktion til håndværktøj og lufthammer. Eftermiddag: Introduktion til vinkelsliber. Sikkerhed og teknik. Intro til dremmel og ligesliber samt værktøj til overflade behandling – stokning, slibning og polering.
Dag 2,3,4,5Individuelt arbejde og vejledning.

Underviser
Mikkel Holm Torp (f. 1987) er optaget af den relation der opstår til et materiale, når man lærer det at kende ved at bruge længere tid med det. Han bevæger sig i et felt mellem krop, geologi, landskab og arkæologi. Han har boet og studeret i Carrara, hvor marmorbruddene omkring byen har skabt et internationalt kunstnermiljø samlet omkring arbejdet med sten.  Nu studerer han på det Jydske Kunstakademi og udforsker de muligheder der opstår ved at flytte sig over i en virkelighed, hvor sten og håndværk ikke er dominerende, men er en del af et spektrum af muligheder indenfor kunstnerisk virke. 

Bronze kursus 3. + 10. + 17. oktober

Indhold
Oplev forløbet fra model til den patinerede bronzeskulptur. Du lærer forskellige måder at lave en bronzeskulptur på. 
Vi modellerer skulpturer op i flamingo, pap og voks. De enkelte skulpturer forsynes med kanaler til luft og bronze, hvorefter de pakkes ind i gips. Formen brændes ud og er nu klar til at modtage den flydende bronze. Et magisk øjeblik, der i spænding kun overgås når skulpturen befries for sin gipskappe.
Til sidst ciseleres bronzen, og forskellige patineringer afprøves. 
På kurset støber vi 2 gange og du får min. 2 bronze ting med hjem.

Tidspunkt: 3. + 10. + 17. oktober, hver gang kl. 9-15.

Tilmelding: t.andersson@mail.tele.dk

Sted: Skulpturskolen, Mesingvej 4, 8660 Skanderborg, Mob: 50674212

Pris: 1.200 kr. for ikke- BKF medlemmer. For Bkf medlemmer er prisen 1.050kr
Prisen er inklusiv 2 kg bronze pr person = 700 kr. 
Kurset er støttet af  BKF’s Udvalg til Fordeling af Kulturelle Midler.

Undervisning
Underviser er Thomas Andersson og det foregår i hans atelier, der også danner ramme om Skulpturskolen. Thomas er udover selv at være kunstner en erfaren underviser, der formår at give dig et los i r…. på en konstruktiv måde.

 Dag 1.  Intro til bronze og forskellige opgaver med henholdsvis pap, flamingo og voks. Vil du hellere arbejde med dine egne ting er det også muligt. Dog visse begrænsninger mht str. Vi slutter at med at vælge en skulptur der påsættes kanaler til bronze og luft, og pakkes ind i gips. Den kommer i ovnen og er klar til at blive støbt når vi mødes igen.
 Dag 2.Vi gør den udbrændte form klar til støbning, og laver samtidig noget nyt. Enten har jeg en opgave eller der er plads til dine egne ideer. Den klargjorte form støbes og pakkes ud. Vi slutter at med at vælge en skulptur, der påsættes kanaler til bronze og luft, og pakkes ind i gips. Den kommer i ovnen og bliver støbt på dag 3.
 Dag 3.  Vi støber den sidste form og ciselerer og patinerer de 2 skulpturer, der er blevet støbt. Alle dage er der foredrag om skulptur og bronze.